Sort by
Sort by

„Nestlé“ įtraukta į „Bloomberg“ lyčių lygybės sąrašą

„Nestlé“ praneša, kad už lyčių lygybės skatinimo veiksmus „Bloomberg“ bendrovę įtraukė į 2020 m. lyčių lygybės sąrašą (angl. Gender Equality Index). „Nestlé“ į sąrašą pateko dėl moterų įgalinimo savo vertės grandinėje ir lygių teisių visiems bendrovės darbuotojams užtikrinimo.

Sudarant sąrašą ir įtraukinat bendroves, lyčių lygybė vertinama pagal penkis kriterijus: moterų lyderystę ir talentų ugdymą, nuo lyties nepriklausomą darbo užmokestį, darbuotojų integraciją ir įsitraukimą, lygias moterų teises ir prieš seksualinį priekabiavimą nukreiptas strategijas. „Nestlé“ veiksmai darbuotojų įvairovės ir įsitraukimo srityje pirmauja daugelyje nurodytų kriterijų.

Pasak „Nestlé“ grupės žmogiškųjų išteklių vadovės Béatrice Guillaume-Grabisch, bendrovė žengia drąsius žingsnius siekdama pagerinti lyčių pusiausvyrą ir tai padeda „Nestlé“ tapti vis patrauklesne darbo vieta. Lyčių lygybė – neatskiriama bendrovės kultūros dalis ir pagrindinis faktorius siekiant įvairovės ir įsitraukimo užtikrinimo.

Taip pat „Nestlé“ neseniai paskelbė vaiko priežiūros atostogų tvarką, kuri nediskriminuoja tėvų lyčių atžvilgiu, tai yra ji taikoma tiek vyrams, tiek moterims. Pagal naująją politiką vienam iš tėvų, pasirinkusių pasinaudoti vaiko priežiūros atostogomis, jos bus pratęstos nuo 14 iki 18 savaičių ir visiškai apmokamos. Be to, numatytas mažiausiai 4 savaičių atostogų laikotarpis kitam, pagrindinių vaiko priežiūros atostogų neimančiam tėvui. Anksčiau šis minimalus 4 savaičių atostogų terminas nebuvo taikomas.

Naujoji „Nestlé“ tėvų paramos politika – tai vienas iš veiksmų, kurių imasi bendrovė, siekdama integruoti darbuotojus ir nediskriminuoti jų lyties pagrindu. Praeitais metais „Nestlé“ parengė ir paskelbė veiksmų planą, kuriuo siekiama iki 2022 m. padidinti moterų skaičių vyresniųjų vadovių pareigose visame pasaulyje.