Tvarumas

Mokslinių tyrimų ir plėtros srityje mes stengiamės įgyvendinti „Nestlé“ siekį - iki 2030 m. užtikrinti, kad dėl mūsų veiklos nebūtų daromas neigiamas poveikis aplinkai.

Visame savo tinkle mažiname šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą, didiname 100% atsinaujinančios elektros energijos naudojimą ir dedame pastangas, kad būtų išeikvojama ir išmetama kuo mažiau maisto.

Researches working in Wunda lab
 

Ateityje bus labai svarbu sukurti daugiau augalinės kilmės, klimatui palankesnių maisto produktų ir gėrimų bei tokių gaminių, kurių tiekimo grandinėje būtų užtikrintas neutralus anglies dvideginio kiekis. Mums taip pat rūpi tvarios pakuotės, ir tvaresni pasėliai – tą stengiamės užtikrinti pasitelkę mokslinius tyrimus.

Tvari pakuotė

„Nestlé“ pakavimo mokslų institutas (Nestlé Institute of Packaging Sciences) yra pirmoji tokio pobūdžio organizacija maisto pramonėje, kuri padeda mums vykdyti savo įsipareigojimą - iki 2025 m., užtikrinti, kad visos „Nestlé“ pakuotės būtų perdirbamos arba naudojamos pakartotinai.

Vertindamas įvairių tvarių pakavimo medžiagų saugą ir funkcionalumą, institutas glaudžiai bendradarbiauja su mūsų tyrimų ir plėtros skyriumi, mokslininkais, tiekėjais ir startuoliais.

Smarties all-paper packaging
 

Instituto mokslinių tyrimų kryptys – sprendimai, kaip išvengti pakuočių, supaprastintos pakuotės, funkcionalus popierius ir perdirbtos, biologiškai skaidomos ar kompostuojamos medžiagos. Prieš „Nestlé“ pradedant naudoti šiuos sprendimus savo gamyboje, visi jie yra kruopščiai ištestuojami.

Paskutinės instituto naujovės - perdirbamo popieriaus pakuotės YES! užkandžių batonėliams ir kakavai „Nesquik“.

Mūsų tyrimų ir plėtros skyrius glaudžiai bendradarbiauja su išoriniais partneriais, mezga inovacijų partnerystes ir investuoja į inovacijas.

Wunda blueberry smoothie
 

Šiuo metu bendradarbiaujame su startuoliu „MIWA“ ir maisto prekės ženklui „Purina“ bei „Nescafé“ kavai kuriame dozatorius, kuriuos galima papildyti. Bendradarbiaudami su „Terracycle“, mes pristatome „Loop“ - prenumeratos į namus paslaugą tiems, kas yra įsigiję personalizuotas, pakartotinai užpildomas mūsų gaminių pakuotes.

Šiuo metu bendradarbiaujame su startuoliu „MIWA“ ir maisto prekės ženklui „Purina“ bei „Nescafé“ kavai kuriame dozatorius, kuriuos galima papildyti. Bendradarbiaudami su „Terracycle“, mes pristatome „Loop“ - prenumeratos į namus paslaugą tiems, kas yra įsigiję personalizuotas, pakartotinai užpildomas mūsų gaminių pakuotes.

Augalų mokslas

Mūsų augalų mokslo komandos padeda ūkininkams auginti tvariau: parenka ir veisia geriausią derlių duodančios kavos, kakavos ir kitų pasėlių rūšis, kurios yra atsparesnės ligoms ir kenkėjams, pasižymi geresnėmis skonio ir maistinėmis savybėmis bei daro mažesnį neigiamą poveikį aplinkai.

Roasted coffee beans
 

Norėdami išsaugoti genetinę įvairovę ir ūkininkams pristatyti geresnius augalus, mes taip pat atliekame laboratorinius darbus. Ieškodami būdų, kaip padėti ūkininkams gerinti produktyvumą, pasėlių kokybę, aplinkos apsaugą, žaliavų kokybę ir atsekamumą nuo ūkio iki stalo, naudojame analitines ir DNR žymenų priemones.

Komanda taip pat bendradarbiauja su „Nestlé“ pakuočių mokslo institutu, siekdama sukurti ir tobulinti potencialias naujas pakavimo technologijas, gautas iš augalinių šaltinių.