Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Kulinarija

1883 metais šveicarų verslininkas ir kulinaras mėgėjas Julius Maggi atrado būdą, kaip ilgam išlaikyti aromatingą auksaspalvį mėsos sultinį - išdžiovinti ir supresuoti. Atradėjas produktui suteikė savo pavardę - pavadino jį "Maggi" auksiniu kubeliu ( Maggi Kub d`Or ). Naujas produktas, su kuriuo per kelias minutes buvo galima paruošti puikias sriubas, skoniu ir aromatu nė kiek nenusileido sriuboms, išvirtoms su šviežia mėsa. 1886 m. J. Maggi įkūrė nuosavą reklamos ir spaudos skyrių, kurio pirmuoju vadovu buvo paskirtas Franzas Wedekindas, vėliau išgarsėjęs kaip įžymus dramaturgas. F. Wedekindas, sukūrė labai išpopuliarėjusį reklaminį tekstą: "Poezija yra gyvenimo prieskonis, sąmojis - pokalbio prieskonis, o "Maggi" sriuba ir prieskoniai - gero maisto pagardas".

"Maggi" populiarumas pranoko visus lūkesčius, tad jau 1901 metais J. Maggi pastatė pirmąją gamyklą užsienyje - Prancūzijoje.

J. Maggi, sukūręs sultinio kubelį, toliau kūrė sausus (dehidruotus) kulinarinius gaminius - taip atsirado sriubos, padažai, įvairių rūšių sultiniai, bulvių košė ir daug kitų skanių bei greitai paruošiamų produktų. 1947 metais Juliaus Maggi kompanija susiliejo su korporacija "Nestlé".