Sort by
Sort by

Gaminimas drauge su vaikais

7 būdai, kaip džiaugsmingai gaminti kartu su vaikais

Ar žinojote, kad vaikai, prisidedantys prie maisto gaminimo, valgo daugiau sveiko maisto? Tyrimai rodo, kad gaminimas kartu su vaikais turi daugybę privalumų. Dalinamės 7 naudingais patarimais.

1. Nesijaudinkite dėl netvarkos

cooking with kids-1

Kai gamina vaikai – virtuvė tampa netvarkinga, tačiau pasistenkite nesijaudinti dėl to. Leiskite atsiskleisti vaikų kūrybiškumui. Kai baigsite gaminti, galėsite kartu viską sutvarkyti ir sudėlioti į vietas.

2. Padrąsinkite vaikus išlaisvinti vaizduotę

cooking with kids-2

Padrąsinkite vaikus būti kūrybiškais. Leiskite jiems laisvai dekoruoti sausainius tai, kaip jiems norisi, arba pasiūlykite sukurti vaisių salotų vaivorykštę ar gyvūnėlius iš daržovių.

Taip pat leiskite vaikams gaminti kartu su draugais ir paskelbkite konkursą, kieno patiekalas atrodo geriausiai. Tik nepamirškite, kad laimėtojas yra kiekvienas, todėl visi turėtų mėgautis skaniais prizais!

3. Ugdykite gyvenimiškus įgūdžius

cooking with kids-3

Maisto gaminimas kartu su vaikais gali būti puiki galimybė ugdyti gyvenimiškus, praktinius įgūdžius.

Kol maišote ingredientus ar pjaustote picą į gabalėlius, galite kalbėtis apie matematiką ar trupmenas. Kai plaunate rankas ir ruošiatės gaminti, galite padėti vaikams geriau suprasti apie higieną ar maisto ruošimo saugą. Sveika mityba – dar viena puiki tema, kurią galite aptarti gamindami.

4. Gamindami drauge galite sustiprinti tarpusavio ryšį

cooking with kids-4

Virtuvė yra puiki vieta, kurioje galite praleisti daugiau laiko su vaikais. Tam nereikia nei įmantrios įrangos, nei brangių būrelių narysčių.

Pavyzdžiui, mokantis kepti sausainius diena prabėgs tikrai neįprastai. Laikas, praleistas kartu gaminant skanėstus, neabejotinai sukurs prisiminimus, išliksiančius atmintyje visą gyvenimą.

5. Drauge sudarykite mitybos planą

cooking with kids-5

Mitybos plano sudarymas kartu su atžalomis – kokybiškai praleistas laikas. Tokiu būdu vaikai supras, kad svarbu valgyti subalansuotą maistą, kuriame gausu pilno grūdo produktų, skaidulų ir daržovių. Pažadinkite jų susidomėjimą maistu bei padrąsinkite virtuvėje būti kūrybiškais.

6. Leiskite vaikams jums padėti

cooking with kids-6

Vaikai linkę valgyti daugiau sveiko maisto, kai padeda jį paruošti.

Jie gali įsitraukti ir į kitas virtuvės veiklas. Indų plovimas, produktų maišymas, minkymas – tai gali tapti smagia vaikų veikla. Žinoma, nepamirškite jų įtraukti ir į tvarkymosi procesą.

7. Iš maisto kurkite meną

cooking with kids-7

Paverskite sveiką mitybą įdomia ir linksma veikla maistą patiekdami netradiciškai.

Maistas, primenantis paveikslėlį, ar dekoruota lėkštė gali sužavėti vaikus. Gyvūnėliai bei įvairūs veidukai – visada populiarūs, o iš brokolių ar žiedinių kopūstų galite padaryti puikius medžius! O kodėl gi neleidus vaikams su kepimo formelėmis iš paprikų ir agurkų išgauti įdomias širdelių, deimantų ar žvaigždučių formas?