Sort by
Sort by

„Nestlé“ stiprina miškų stebėseną

„Nestlé“ stiprina miškų stebėseną

„Nestlé“ prisijungė prie didžiųjų palmių aliejaus gamintojų ir pirkėjų koalicijos, kad paremtų ir finansuotų naujos, radarais pagrįstos ir viešai prieinamos miškų stebėjimo sistemos plėtrą. Šiuo sprendimu „Nestlé“ toliau stiprina savo įsipareigojimą kovoti prieš miškų naikinimą ir prisideda prie industrijos pertvarkymo naudodama viešai prieinamą stebėjimo sistemą.

Sistema „Radar Alerts for Detecting Deforestation (RADD)“ yra skirta aptikti naikinamus miškų plotus. RADD – pirmoji tokio masto radiolokacinė stebėjimo sistema, kurios perspėjimai apie miškų naikinimą bus prieinami viešai. Įspėjimai bus skelbiami „Global Forest Watch“ ir „Global Forest Watch Pro“ platformose.

„Miškų naikinimo rizikai mažinti pasirinkome integruotą metodą, derindami tokias priemones kaip sertifikavimas, tiekimo grandinės žemėlapių sudarymas, patikrinimas vietoje ir palydovinis stebėjimas, – sako Benjamin Ware, „Nestlé“ globalaus atsakingo tiekimo vadovas. – Džiaugiamės galėdami remti miškų stebėjimo sistemos RADD plėtrą, nes ji suteiks atskaitomybę ir skaidrumą  šioje industrijoje.“

Pasak B. Ware, nuo šiol niekas negali teigti, kad yra neinformuotas apie miškų naikinimo riziką savo tiekimo grandinėse. Atviras sistemos veikimo modelis leis bendrovėms, taip pat vyriausybėms, visuomeninėms organizacijoms ir kitoms suinteresuotoms šalims stebėti miškus, naudojant tą patį informacijos šaltinį ir vienodus standartus.

Nuo 2018 m. pabaigos „Nestlé“ stebi savo pasaulines palmių aliejaus tiekimo grandines per stebėjimo sistemą „Starling“, kuri veikia naudodama optinius ir radaro palydovus. Tai leidžia kompanijai valdyti riziką ir vykdyti intervencines strategijas pokyčiams skatinti.

„Nestlé“ yra įsipareigojusi savo produktus gaminti taip, kad miškai nebūtų naikinami. Nuo 2019 m. balandžio mėnesio 77 proc. pagrindinių ingridientų, kuriuos Nestlé įsigijo savo produktams, įskaitanat palmių aliejų, įvertinti kaip visiškai neprisidedantys prie miškų naikinimo. Iki 2020 m. pabaigos šis skaičius viršys 90 proc. „Nestlé“ ir toliau bendradarbiaus su smulkiaisiais ūkininkais ir stambiaisias tiekėjais, kad per ateinančius trejus metus šie rodikliai priartėtų prie 100 proc. žymos.