Sort by
Sort by

Nestlé kartu su Alliance for YOUth iki 2025 metų sukurs 300 000 naujų galimybių jaunimui paremti

COVID-19 pandemija daro didelę įtaką visuomenei ir ypač jauniems žmonėms. Neseniai atlikta statistika tai įrodo: jaunimo nedarbo lygis ir vėl didėja, apimdamas daugiau negu 3 mln. jaunų žmonių visoje Europoje[1]. Dabar labiau nei bet kada anksčiau reikia remti jaunus žmones ir išvengti „izoliacijos“ kartos pasekmių.

Nestlé drauge su Alliance for YOUth šiandien pranešė, kad iki 2025 m. sukurs 300 000 naujų galimybių jauniems žmonėms visoje Europoje, Artimųjų Rytų šalyse ir Šiaurės Afrikos valstybėse. Nepaisant pandemijos, Nestlé kartu su 300 partnerių nori sustiprinti savo pastangas ir suteikti pirmąsias darbo vietas, kvalifikacijos kėlimo kursus ir stažuotes. Alliance for YOUth taip pat siekia suteikti jaunajai kartai tinkamų skaitmeninių ir ekologinių įgūdžių kurti ateities visuomenę. 2014 m. Nestlé įkurtas Alliance for YOUth vienija įmones, norinčias padėti jauniems žmonėms įsilieti į darbo rinką.

„Investicijos į jaunimą yra svarbiausia investicija visuomenei. Nuo iniciatyvos įkūrimo pradžios 2014 m. drauge su Alliance for YOUth partneriais jau pasiūlėme daugiau negu 450 000 darbo vietų ir mokymosi galimybių. Didžiuojuosi, kad visi kartu tęsiame šią kelionę“, – teigia Nestlé Europos, Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos regiono generalinis direktorius Marco Settembri.

Baltijos šalyse ši iniciatyva taip pat vystoma ir bendrovė kasmet įvairių sričių studentams suteikia apmokamos praktikos ir įdarbinimo galimybes, kad padėtų įgyti patirties, reikalingos ateities darbo vietoje. Pasak Nestlé Baltics žmogiškųjų išteklių vadovės Natalijos Piparienės, jauni  žmonės stiprina bendrovę, padeda jai pasiekti naujus segmentus bei išlaiko įmonę dinamišką ir konkurencingą. Dėl to kasmet Nestlé Baltics atlikti praktiką priima iki 15 studentų.

Šis bendras siekis yra dalis Nestlé needs YOUth iniciatyvos – programos, skirtos palaikyti jaunus žmones jų profesiniame kelyje. Konkretūs veiksmai apima:

  • Iki 2025 m. visoje Europoje, Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalyse bus pateikta 20 000 pirmojo darbo pasiūlymų ir 20 000 mokymų bei stažuočių. Nuo pat Nestlé needs YOUth iniciatyvos pradžios 2013 m. kompanija jau parengė daugiau negu 26 000 mokymų ir stažuočių. Karantino metu Nestlé mokiniams organizavo skaitmeninius mokymus, suteikdami galimybę pabaigti reikiamą mokymo programą. Nestlé taip pat imasi virtualių iniciatyvų, kad padėtų jaunimui įgyti profesinės patirties, nepaisant COVID-19.

  • Skaitmeniniai įgūdžiai. Nestlé ir toliau vysto savo YOUth eBusiness akademijos veiklą. Programoje dalyvaujantys mokiniai ir praktikantai įgyja pažangių skaitmeninių įgūdžių (paieškos, duomenų, elektroninės prekybos), o baigę programą gauna oficialų pažymėjimą.

  • Parama žemės ūkio veiklai. Siekdama vystyti tvaraus žemės ūkio praktiką, Nestlé bendradarbiauja su jaunaisiais ūkininkais. Nestlé nori sustiprinti savo programas su ūkininkais tam, kad paspartintų perėjimą prie neutralaus anglies dvideginio maisto tiekimo grandinėje. Tai padės Nestlé iki 2050 m. pasiekti nulinį grynųjų šiltnamio dujų išmetimą.

  • Interaktyvi „pasirengimo darbui“ veikla. Nestlé toliau organizuos bei dalyvaus skaitmeninėse karjeros mugėse ir dirbtuvėse, skirtose jauniems žmonėms, ieškantiems darbo. Ispanijoje ir Portugalijoje Nestlé rengia internetinius mokymus jauniems žmonėms, dirbantiems viešbučiuose, restoranuose ir kavinėse, kad padėtų jiems įgyti naujų įgūdžių.

  • Verslumo skatinimas. Nestlé ir Alliance for YOUth jungia jėgas su didžiausiu Europoje verslumo ugdymo iniciatoriumi Junior Achievement Europe, kad padėtų jauniems europiečiams įgyti verslumo įgūdžių. Per šią partnerystę jau daugiau negu 550 studentų per pastaruosius trejus metus įgijo tarptautinius verslumo įgūdžių pažymėjimus.

Klimato kaita ir skaitmeniniai pokyčiai yra keli iš daugelio iššūkių, su kuriais susiduria visuomenė. Imdamasi šių veiksmų Nestlé nori padėti jaunajai kartai įgyti tinkamų įgūdžių, kad jie galėtų įveikti šiuos iššūkius. Nestlé ir Alliance for YOUth nuolat dalinsis savo įsipareigojimais ir veikla.

Daugiau informacijos:

 

Apie Alliance for YOUth

2014 m. Nestlé pradėtos iniciatyvos Alliance for YOUth tikslas yra suteikti jauniems žmonėms prasmingų darbo galimybių ir patirties per praktiką ir mokymus. Įmonės taip pat skatina savo darbuotojus įsilieti į bendruomenę ir padėti jauniems žmonėms pasiruošti darbui siūlydami praktinius patarimus, gyvenimo aprašymų kūrimo mokymus ir pagalbą ruošiantis pokalbiams. Alliance for YOUth partneriai yra aktyvūs Europos Komisijos mokymų Aljanso nariai, skatinantys kursus ir mokymus kaip aktyvūs profesinio mokymo ambasadoriai visoje Europoje.

Partnerių visoje Europoje sąrašą sudaro: darbo jėgos sprendimų tiekėjai Adecco Group, draudimo kompanija AXA, tarptautinė telekomunikacijų bendrovė BT, tarptautinė maisto grupė Cargill, tarptautinė statybinių medžiagų įmonė CEMEX, logistikos grupė DS Smith, prietaisų ir procesų automatizavimo įmonė Endress + Hauser, pasaulinis energetikos žaidėjas ENGIE, profesionalių paslaugų organizacija EY, socialinių tinklų įmonė Facebook, kvepalų ir skonio įmonė Firmenich, technologijų kompanija Microsoft, maisto ir gėrimų gamintoja Nestlé, vartotojų įžvalgų grupė Nielsen, komunikacijos įmonė Publicis Groupe, technologijų įmonė Salesforce, chemikalų ir pažangių medžiagų įmonė Solvay bei tarptautinė advokatų kontora White & Case. Iki šiol daugiau nei 300 kompanijų visoje Europoje prisijungė prie Alliance for YOUth.

 

[1] Eurostat spalio 1 d. duomenimis https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10663603/3-01102020-AP-EN.pdf/f45c24be-3304-e6b7-80c8-04eae7529519