Sort by
Sort by

Pozicija dėl invazijos į Ukrainą

Nestle logo

Esame sukrėsti ir nuliūdinti invazijos į Ukrainą

Karas Ukrainoje atnešė neįsivaizduojamas žmonių kančias. Kartu su tarptautine bendruomene pasisakome už taiką ir raginame greitai atkurti saugumą bei stabilumą regione.

Šiuo metu mūsų žmonių saugumas Ukrainoje yra didžiausias mūsų prioritetas. Kasdien glaudžiai bendraujame su savo darbuotojais Ukrainoje ir darome viską, ką galime, kad užtikrintume jų saugumą. Taip pat teikiame pagalbą maisto paketais, avansiniais atlyginimų mokėjimais, teikiame administracinę ir psichologinę pagalbą jau išvykusiems iš Ukrainos ar norintiems išvykti darbuotojams ir jų šeimoms.

Be to, aukojome produktus maisto bankams ir vietinėms labdaros organizacijoms, kad jie galėtų padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia Ukrainoje  ir kaimyninėse šalyse. Tai darysime ir toliau. „Nestlé“ darbuotojai visame pasaulyje taip pat išreiškia solidarumą rinkdami lėšas kartu su Tarptautine Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacija (IFRC) – jų aukas, skirtas Ukrainos žmones paremti, bendrovė padvigubins.

Kad ir kur veiktų, „Nestlé“ per daugiau nei 150 metų trunkančią įmonės istoriją sutelkė dėmesį į savo misiją užtikrinti patikimą būtiniausių maisto produktų tiekimą žmonėms. Visame pasaulyje mes nuolat – taip pat ir sudėtingais laikais – laikėmės pozicijos tarnauti vietos žmonėms, kuriems to labiausiai reikia. Rusijoje mes ir toliau orientuojamės į būtiniausių gyventojų poreikių patenkinimą.

„Nestlé“ ėmėsi šių žingsnių Rusijoje:

  • Sustabdė visus reklamos veiksmus;
  • Sustabdė visas kapitalo investicijas;
  • Sustabdė produktų eksportą iš Rusijos (išskyrus būtiniausius maisto produktus, tokius kaip kūdikių maistas, tiekiamus į Nepriklausomų valstybių sandraugos šalis);
  • Sustabdė produktų (pavyzdžiui, „Nespresso“) importą į Rusiją, išskyrus būtiniausius maisto produktus, tokius kaip kūdikių maistas ir specialiai pritaikytas gydomasis ėdalas naminiams gyvūnams, tiekiamas specializuotiems mažmenininkams ir veterinarijos klinikoms).

Kaip maisto įmonė ir darbdavys pripažįstame, kad esame atsakingi už savo daugiau nei 7 000 darbuotojų Rusijoje, kurių dauguma yra vietiniai. Ir toliau sieksime užtikrinti patikimą saugių ir būtiniausių maisto produktų tiekimą vietos gyventojams.

 

Mes ir toliau savo veiksmais reaguosime į situacijos pokyčius.