Sort by
Sort by

Žaidimai vaikams: 10 idėjų sveikesnei mitybai ir aktyvesniam laisvalaikiui

Įkvėpti savo vaikus laikytis subalansuotos mitybos ir mankštintis galima ir be streso. „Nestlé for Healthier Kids“ iniciatyvos kūrėjai pristato linksmus žaidimus vaikams, kurie paskatins juos gerti daugiau vandens, valgyti daugiau vaisių ir daržovių, išmokys nustatyti maisto porcijų dydį ir skatins būti aktyvesniems. Išbandykite!

  1. Meniški stalo kilimėliai

Senus ir nuobodžius stalo kilimėlius pakeiskite į įdomesnius ir meniškus. Pavyzdžiui, internete galite atsisiųsti ir apsispausdinti stalo kilimėlį, kuris po valgio gali susilankstyti į lėktuvėlį. Tuo pačiu toks kilimėlis gali būti, kaip smagus apdovanojimas vaikui už tai, kad jis išbandė naują patiekalą ar pabaigė visą jam pateiktą maisto porciją.

  1. Žaidimas: kas aš esu?
Nestle

Vandens stiklinės apačioje priklijuokite gyvūno lipduką ir žaiskite „Taip/Ne“ žaidimą. Tam, kad sužinotų, koks gyvūnas slepiasi ant vandens stiklinės dugno, vaikas pakeldamas stiklinę ir parodydamas jums lipduką – gurkšnoja. Kiekvienas išgertas gurkšnis leidžia užduoti kitą klausimą, kol galiausiai pasigirsta teisingas spėjimas.

  1. Atsistok! Atsisėsk!

Pasyvioms veikloms pagyvinti įveskite raktinių žodžių žaidimą. Pavyzdžiui, žiūrėdami televizorių klausykite, kas pasako raktinį žodį, jį išgirdę, greitai šokite aukštyn. Greičiausiajam padovanokite simbolinį prizą. Šį žaidimą galite kartoti daugybę kartų.

  1. Diagramos, padedančios matuoti maisto porcijas
Nestle

Norint įsitikinti, kad jūsų vaikas maitinasi subalansuotai, stebėkite maisto porcijų dydžius. Palengvinimui yra sukurtos specialios, vaikams skirtos, maisto porcijų diagramos. Jos padeda įvertinti ar skirtingo amžiaus vaikams skiriate teisingą įvairių maisto grupių kiekį. Tai padeda ir vaikams suprasti maisto porcijų dydžių svarbą.

  1. Spalvoti popierėliai

Naudokite skirtingų spalvų lipnius popierėlius linksmiems lobių paieškos žaidimams. Išklijuokite lipnius popierėlius įvairiose namų vietose ir skirkite vaikams taškus už skirtingų spalvų popierėlių suradimą. Taip pat galite pasiskirstyti komandomis ir rinkti tik priešininko spalvos popierėlius, daugiausiai surinkę per nustatytą laiką – laimi.

  1. Paslaptingos sėklos
Nestle

Vaikams patinka auginti augalus – ypač jei gali suvalgyti tai, ką užaugino. Norėdami dar labiau sudominti vaikus – iš anksto nesakykite kokį augalą sėjate. Tėveliams pasiruošimui reikės: vazonų, dirvožemio ir sėklų, vaikams reikės: kantrybės!

  1. Pasiruošt, dėmesio, marš!

Rasti laiko pusryčius valgyti kartu su šeima gali būti iššūkis. Galite pabandyti sutaupyti šiek tiek laiko, kiek įmanoma viską, net ir stalą, pasiruošdami iš vakaro. Kai ateis pusryčių laikas, beliks tik valgyti.

  1. Šok, kaip žvaigždė
Nestle

Šokiai yra puikus būdas pagerinti koordinaciją, išmokti ko nors naujo ir aktyviai praleisti laisvalaikį. Pasirinkite šokių rutiną, atsispausdinkite judesius ant popieriaus lapo, leiskite savo vaikui juos išmokti. Vėliau popieriaus lapą paslėpkite ir patikrinkite, kiek jūsų vaikas išmoko judesių.

  1. Tyrinėtojo kortelė

Tyrinėtojo kortelė – lojalumo kortelė įvairių maisto produktų valgymui. Atsisiųskite internete arba pasigaminkite patys kortelę, kurioje kiekvieną kartą suvalgius kažką iš pavaizduotų maisto produktų – juos išbraukite arba kitaip pažymėkite. Kai visi kortelės punktui bus surinkti, jūsų vaikas gali ją iškeisti pasirinktai smagiai veiklai.

  1. Skanūs ledo kubeliai

Kad vanduo teiktų daugiau džiaugsmo, suteikite jam daugiau skonio ir spalvos. Pavyzdžiui, užšaldykite vandenį su susmulkintais vaisių gabalėliais. Valio!

Nestle

Visi šie žaidimai padės jūsų vaikams laikytis subalansuotos mitybos principų, daugiau judėti ir formuos sėkmingus įgūdžius visam likusiam gyvenimui. „Nestlé for Healthier Kids“ iniciatyva siekia padėti ateities kartoms propaguoti sveikesnį gyvenimo būdą subalansuotai maitinantis ir aktyviai gyvenant. Šios programos tikslas – padėti 50 milijonų vaikų visame pasaulyje gyventi sveikiau iki 2030 metų.