Sort by
Sort by

Nestlé spartina perėjimą prie tvarių pakuočių

Tvari pakuotė

Pristato naujus veiksmus ir pažangą formuojant ateitį be atliekų

Nestlé spartina savo veiksmus, kad iki 2025 m. 100 proc. bendrovės pakuočių būtų perdirbamos arba daugkartinio naudojimo, o grynojo plastiko naudojimas būtų sumažintas trečdaliu. Bendrovė paskelbė keletą naujų iniciatyvų, įskaitant 30 mln. JAV dolerių vertės investiciją, skirtą padidinti maisto pakuotėms skirto tinkamo perdirbti plastiko kiekiui JAV, daugkartinio užpildymo sistemai naminių gyvūnų ėdalui Čilėje ir pirmosioms perdirbamoms Maggi sultinio kubelių popierinėms pakuotėms Prancūzijoje. 87 proc. Nestlé naudojamų pakuočių jau yra tinkamos perdirbti arba daugkartinio naudojimo.

„Sėkmingai žengiame ateities be atliekų link, tačiau žinome, kad turime nuveikti dar daugiau. Kaip didžiausia pasaulyje maisto ir gėrimų bendrovė, esame įsipareigoję pasinaudoti savo mastu tam, kad išspręstume pakuočių atliekų problemą visose veiklos srityse“, – teigia Véronique Cremades-Mathis, Nestlé tvarių pakuočių vadovė.

Nors COVID-19 virusas pateikė dar daugiau iššūkių, bendrovės įsipareigojimas tvariai pakuoti išlieka toks pat. Nestlé išlaiko lyderio poziciją ir, padėdama spręsti plastiko taršos problemą, nuo 2019 m. sausio taiko trijų etapų sistemą.

Pirmasis etapas: naujų pakuočių kūrimas

  • Pamažu pereinant prie įvairių tipų popierinių pakuočių, Smarties šokolado plytelė, populiarus Nestlé konditerinis gaminys, Jungtinėje Karalystėje dabar pakuojamas į perdirbti tinkamo popieriaus pakuotę.

  • Gerber ir Piltti kūdikių maisto pakuotei naudojamas viengubas maišelis, sukurtas pagerinti pakuotės perdirbimo galimybes.

  • Nespresso pristatė naujas kapsules, pagamintas iš 80 proc. perdirbto aliuminio – tai svarbus žingsnis žiedinio atliekų judėjimo link.

  • Nestlé vandens verslas nuo 2019 m. padvigubino naudojamo perdirbti tinkamo plastiko (rPET) kiekį JAV negazuoto vandens portfelyje iki 16,5 proc.


Antrasis etapas: ateities be atliekų kūrimas

  • 2020 m. rugpjūčio mėnesį Nestlé Filipinuose surinko ir perdirbo tokį pat plastiko kiekį, koks buvo sunaudotas parduotuose produktuose, ir užkirto kelią tolesnei plastiko taršai į sąvartynus ir vandenynus.

  • Kartu su Project STOP Nestlé kuria tvarią atliekų tvarkymo sistemą ir padeda mažinti plastiko taršą vandenynuose Indonezijoje.

  • Taip pat bendrovė pradėjo rinkti, rūšiuoti ir perdirbti minkštą plastiką

  • Nestlé plečia daugkartinio naudojimo ir daugkartinio užpildymo pakuočių asortimentą savo gyvūnų prekių linijai ir tirpios kavos produktams kartu su startuoliu MIWA Šveicarijoje.

  • Bendrovė pasisako už prieinamų ir veiksmingų privalomų išplėstinės gamintojo atsakomybės schemų kūrimą ir įgyvendinimą. Buvo identifikuota 20 šalių, sunaudojančių 50 proc. bendrovės plastiko, ten Nestlé palaikys perdirbimo normas ir atliekų tvarkymo infrastruktūrą.


Trečiasis etapas: sąmoningo elgesio skatinimas

  • Nestlé vykdo tvarių pakuočių edukacinę ir praktinę programą daugiau negu 290 000 darbuotojų tam, kad skatintų elgesio pokyčius ir padėtų bendrovei pasiekti numatytų pakavimo tikslų.

  • Nestlé pristatė skaitmeninę platformą Italijoje, skirtą padėti vartotojams tinkamai pasirūpinti savo pakuočių atliekomis.

  • Nescafé Dolce Gusto išleido edukacinę programą vartotojų rūšiavimo skatinimui Vokietijoje ir Meksikoje.

  • Nestlé skatina teigiamus pokyčius rengdami mokyklų programas, tokias kaip Tunuyan Verde projektas Argentinoje.

  • Daugkartinio užpildymo ir daugkartinio naudojimo pakuočių sprendimų lyderiai Algramo (Čilė), MIWA (Šveicarija) ir Loop (Prancūzija) siūlo naują apsipirkimo patirtį.

Bendrovė taip pat pranešė, kad siekia rasti ir paremti pažangius sprendimus pasitelkdami Nestlé bendrosios vertės kūrimo (CSV) premiją, kuri bus paskelbta rugsėjo 30 dieną. Bendradarbiaujant su nepelno siekiančia organizacija Ashoka,  250 000 Šveicarijos frankų Nestlé CSV premija bus skirta inovacijoms tokiose srityse kaip alternatyvios tiekimo sistemos ir esminiai sprendimai plastiko taršai spręsti.

Naujų aplinkai draugiškų pakuočių medžiagų kūrimą ir testavimą vykdo Nestlé pakuočių mokslo institutas – pirmasis toks institutas maisto pramonėje. Jame dirba beveik 50 mokslininkų, atliekančių pažangiausius pakuočių tyrimus, kad užtikrintų naujų medžiagų saugumą ir pritaikomumą. Tyrimų rezultatai aprėpia naujas daugkartinio užpildymo arba daugkartinio naudojimo sistemas, paprastesnes medžiagas, aukštos kokybės barjerinį popierių ir dar daugiau perdirbimo galimybių Nestlé pakuotėms. Institutas artimai bendradarbiauja su daugiau negu 180 pakavimo ekspertų, įtrauktų į pasaulinį Nestlé mokslinių tyrimų ir plėtros tinklą, taip pat su tyrimų institucijomis, startuoliais ir tiekėjais.

Nestlé ir toliau pristatys alternatyvias pakavimo medžiagas ir naujas tiekimo sistemas, investuos į infrastruktūrą ir darbą su vartotojais, kad padėtų išspręsti pakuočių atliekų problemą.