Sort by
Sort by

Pasidarykite veganišką pertrauką – „Nestlé“ pristato augalinės kilmės šokolado batonėlį „KitKat Vegan“

KITKAT Vegan

„Nestlé“ pildo veganų svajonę ir pristato ilgai lauktą saldžią naujieną – augalinės kilmės šokoladinį batonėlį „KitKat Vegan“.

Veganiška ikoniškojo „KitKat“ versija Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Jungtinės Karalystės parduotuvių lentynas pasiekė jau birželio viduryje. Kiek vėliau naujienos galės paskanauti Australijos, Brazilijos ir kitų pasaulio šalių gyventojai.

Keletas ištikimiausių „Kitkat“ gerbėjų, kurie pirmieji turėjo galimybę paragauti „KitKat Vegan“, batonėlį įvertino puikiai - jis išsaugo nuostabų traškaus vaflio ir švelnaus šokolado skonio balansą, kuris taip žavi „KitKat“ mėgėjus.

„KitKat Vegan“ receptūrą išgrynino Jungtinės Karalystės Jorko mieste veikiančio „Nestlé“ Saldumynų tyrimų ir plėtros centro meistrai. Įdomu kad čia 1935 m. buvo sukurtas ir pats pirmasis originalusis „KitKat“. Pasitelkus „Nestlé“ šokolado gamybos patirtį ir inovatyvius sprendimus, specialistams pavyko sukurti tokią glotnaus šokolado ir augalinės kilmės ingredientų dermę, kuri niekuo nenusileidžia originaliajam batonėliui.

„Didžiausias iššūkis buvo išsaugoti originaliojo „KitKat“ skonį, naudojant vien augalinės kilmės ingredientus. Įdėjome daug pastangų, kad išgautume tinkamą augalinės kilmės pieno ir kakavos balansą. Veganams skirtu batonėliu labai didžiuojamės, tikimės, kad „KitKat“ gerbėjai pamėgs jį taip, kaip pamėgome mes“, - sako šio centro vadovė Louise Barrett.

„KitKat Vegan“ yra sertifikuotas veganiškas produktas, jam gaminti naudojama tik tvariai, pagal „Nestlé“ „Kakavos planą“ išgaunama kakava, perkama iš „Rainforest Alliance“ patvirtintų ūkių. Pieno, kuris įeina į originaliojo „KitKat“ sudėtį, veganiškame variante nėra, jis pakeistas augaliniu ryžių pienu, suteikiančiu batonėliui puikų skonį ir tekstūrą.

Aleksanderis von Maillot, „Nestlé“ Saldumynų departamento vadovas, sako:

„KitKat“ nesiliauja stebinti naujais skoniais ir ingredientais. Socialiniuose tinkluose labai dažnai sulaukdavome prašymo sukurti veganišką „KitKat“ batonėlį. Esame laimingi, kad galėjome įgyvendinti šį norą. Naujasis batonėlis skirtas kiekvienam, kas nori dažniau pasimėgauti augalinės kilmės desertais“.

Apklausų duomenys visame pasaulyje rodo, kad žmonės nori išbandyti kuo daugiau ir kuo įvairesnio augalinės kilmės maisto. „Nestlé“ atsižvelgia į šiuos lūkesčius ir siūlo vis daugiau augalinės kilmės maisto produktų bei gėrimų, pvz., gaminių su ryžių, avižų, sojų, kokosų, žirnių ir migdolų pienu, be pieno gaminamų ledų ir grietinėlės kavai, ryžių, avižų ar žirnių gėrimų, augalinės kilmės kapučino ir late kavos, veganiško kondensuoto pieno, ir keleto rūšių sūrio, kuris puikiai tinka į augalinės kilmės mėsainius.