Sort by
Sort by

„Nestlé“ prisijungia prie „Race to Zero“ kampanijos ir Baltijos šalyse keičia automobilius į hibridinius

Pirmoji darbuoja gavusi hibridinį automobilį

Bendrovė prisijungė prie „Race to Zero“, pasaulinės kampanijos, kurios tikslas yra mobilizuoti lyderius ir paramą iš verslo subjektų, miestų, regionų, investuotojų, siekiant sveiko, ilgalaikio ir nulinės emisijos ekonomikos atsigavimo, rengiantis 26-ajai JT klimato kaitos konferencijai (COP26), kuri vyks 2021 m. lapkričio 1–12 d.  Kampanija siūlo naują plėtros ir inovacijų planą, kaip paskatinti plačiau apimantį ir spartesnį ekonomikos atsigavimą po COVID-19 pandemijos.

„Race to Zero“ lyderiai įsipareigoja vėliausiai iki 2050 m. pasiekti grynąjį nulinį anglies dvideginio išmetimą ir laikytis pastangų apriboti pasaulinį atšilimą iki 1,5 ° C. Taip pat visi dalyviai iki COP26 turi pateikti planą ir nustatyti tarpinius tikslus ateinančiam dešimtmečiui.

„Nestlé“ jau skuba nulio link. Bendrovė spartina veiksmus, susijusius su klimato kaita, ir įsipareigojo, kad  iki 2050 m. pasieks nulinę emisiją. Taip pat ketinama priimti planą ir tarpinius tikslus, kaip pasiekti, kad temperatūra nekiltų daugiau kaip 1,5 ° C. „Nestlé“ pripažįsta, kad galimybės pasiekti sėkmę priklauso nuo visos sistemos pokyčių, ir ragina kitas bendroves elgtis panašiai. Taip pat reikia bendrų pasaulinių pastangų, kad būtų užtikrintas ekonomikos atsigavimas po COVID-19, tuo pat metu neapleidžiant kovos su klimato kaita.

Dar prieš virtualų „Race to Zero“ renginį Markas Schneideris, „Nestlé“ generalinis direktorius, sakė: „Klimato pokyčiai – skubos reikalaujantis iššūkis. Laikas yra labai svarbus ir mums reikia greitų veiksmų, kad kurtume geresnę ateitį atsigaudami po COVID-19 krizės. Bendradarbiausime su kitais ir naudosime savo kompetenciją bei prekės ženklų galią, norėdami paskatinti greitą pažangą. Tvaresnės maisto sistemos kūrimas taps pagrindiniu klimato kaitos sprendimo elementu ir mes ketiname atlikti savo vaidmenį, kad tai įvyktų.“

Vienas iš „Nestlé“ pavyzdžių, siekiant vykdyti įsipareigojimus mažinti taršą aplinkai, – investicijos į hibridinių automobilių parką. Per ateinančius trejus metus visi bendrovės automobiliai bus hibridiniai – tokiu būdu anglies dvideginio išmetimas bus sumažintas net 30 proc. Šio žingsnio nulinės emisijos link jau imtasi ir Baltijos regione. Birželio mėnesį „Nestlé Baltics“ bendrovės darbuotojų automobiliai jau pradėti keisti į hibridinius automobilius.

„Iki metų pabaigos beveik pusę „Nestlé Baltics“ automobilių pakeisime į hibridinius. Tai dar vienas pavyzdys, kad imamės realių žingsnių klimato kaitai mažinti ir artėjame prie savo užsibrėžto tikslo – nulinio „Nestlé“ poveikio aplinkai“, – sako „Nestlé Baltics“ personalo skyriaus vadovė Natalija Piparienė.

Hibridiniams „Nestlé“ automobiliams nereikia įkrovimo iš lizdo. Kiekvienoje transporto priemonėje kinetinė energija atgaunama stabdant ir kaupiama akumuliatoriuje kaip elektros krūvis. Tai reiškia, kad automobilis naudoja tik elektrinį variklį. Be to, hibridiniai automobiliai nuvažiuoja dalį atstumo naudodamiesi tik elektriniu varikliu – miesto sąlygomis jis siekia net 50 proc.