Sort by
Sort by

„Nestlé“ gamykloms palaikyti pasitelkia papildytos realybės technologiją

Papildyta realybė

Dėl COVID-19 apribojus judėjimą, „Nestlé“ pasitelkia papildytos realybės technologijas, kad nuotoliniu būdu palaikytų gamybos, tyrimų ir plėtros infrastruktūras bei komunikuotų su tiekėjais. Įmonės ekspertai ir išorės tiekėjai su žmonėmis gamyklose ir kitose vietose visame pasaulyje susisiekia nuotolinio palaikymo priemonėmis. Tai didina veiklos efektyvumą ir leidžia ekspertams vienu metu vadovauti keliems projektams.

Naudodamiesi tokiais įrankiais kaip nuotolinis darbalaukis, išmanieji akiniai, 360 laipsnių fotoaparatai ir 3D programinė įranga, specialistai nevykdami į vietą gali patarti atliekant sudėtingas užduotis. Šios technologijos buvo naudojamos perprojektuojant ir surenkant gamybos linijas, atliekant esminius priežiūros darbus ir tikrinant įrangą su tiekėjais.

„Žmonių saugumas, kaip ne kartą pademonstravome per COVID-19 krizę, yra didžiausias „Nestlé“ prioritetas. Tačiau nuotolinio palaikymo pasitelkimas nėra tik atsakas į COVID-19. Nuotolinis palaikymas taps darbo dalimi. Tai padidins gamyklų greitį ir efektyvumą bei sumažins judėjimą tarp „Nestlé“ objektų ir veiklos eigoje išmetamo CO2 kiekį. Labai didžiuojuosi, kad mūsų komandos taip greitai pasitelkė nuotolinio palaikymo technologiją ir užtikrino galimybes toliau teikti techninę pagalbą. Tai leido sklandžiai veikti mūsų gamykloms ir laiku pristatyti naujus investicinius projektus“, – sako Deividas Findlay, „Nestlé“ Global“ gamybos vadovas.

Yra daugybė nuotolinio „Nestlé“ gamyklų bei tyrimų ir plėtros infrastruktūros palaikymo pavyzdžių. Tyrimų ir plėtros komandos Šveicarijoje padėjo nuotoliniu būdu atnaujinti esamas ir įdiegti naujas linijas ir technologijas pieno gėrimų gamykloje Navanakorne, Tailande. Gamykla buvo baigta anksčiau nei planuota.

Jie taip pat padėjo įrengti naują košių kūdikiams gamybos liniją Šuančenge, Kinijoje. Nuotoliniu būdu dirbo su tiekėjais perprojektuojant ir sėkmingai išbandant naujas „KitKat“ konditerijos gaminių formas. Kiti pavyzdžiai apima priežiūros darbus gamyklose Kolumbijoje ir Ekvadore bei naujos naminių gyvūnų ėdalo gamybos linijos įrengimą JAV.

„Siekdami užtikrinti verslo nenutrūkstamumą, paspartinome nuotolinio palaikymo ir papildytos realybės technologijų naudojimą pasaulinėje tyrimų ir plėtros organizacijoje. Šios novatoriškos technologijos leido mūsų ekspertams palaikyti mūsų gamyklas visame pasaulyje ir atlikti tokias kritines užduotis kaip naujų gamybos linijų įrengimas bei naujos įrangos paleidimas, padėjo užtikrinti, kad nauji produktai laiku pasiektų vartotojus“, – sako Tomas Hauseris, „Nestlé“ gaminių ir technologijų plėtros vadovas.

„Nestlé“ inžinieriai nuolatos stebi naujas technologijas ir kuria prototipus. Jie jau buvo nustatę virtualios realybės galimybes, nuotolinis valdymas jau buvo naudojamas keliuose projektuose. Dėl COVID-19 plitimo, judėjimo ribojimo, karantino ir poreikio patalpose laikytis atstumo šio naujoviško požiūrio poreikis padidėjo.

„Iš IT pusės sugebėjome į COVID-19 greitai reaguoti ir pasitelkti nuotolinį papildytos realybės palaikymą, bet vis dėlto nepasiekėme to per vieną naktį. Tai grįsta mūsų disciplinuotu ilgalaikiu požiūriu į inovacijas visos veiklos metu“, – sako Filipo Catalano, „Nestlé“ grupės informacinių technologijų vadovas.

„Nestlé“ ir toliau pertvarko veiklą skaitmenindama tiekimo grandines ir gamybą. Naudojantis duomenimis, dirbtiniu intelektu, automatizavimu ir prognozine analitika, siekiama konkurencinio pranašumo. Skaitmeninimas taip pat padeda siekti aplinkosaugos tikslų, pavyzdžiui, sumažinti išmetamų teršalų kiekį. „Nestlé“ įsipareigojo, kad iki 2050 m. pasieks nulinę emisiją.