Sort by
Sort by

Naujojo „FoodDrinkEurope“ prezidento noras: Europos maisto ir gėrimų sektorius – pavyzdinis tvarumo standartas

Marco Settembri

Marco Settembri, „Nestlé“ vadovas Europai, Viduriniams Rytams ir Šiaurės Afrikai, šiandien išrinktas naujuoju „FoodDrinkEurope“ prezidentu.

M. Settembri pradeda vadovauti „FoodDrinkEurope“, kai maisto ir gėrimų pramonė – didžiausias Europos gamybos sektorius – išgyvena svarbų etapą. Ši rinka siekia atsigauti po COVID-19 sukeltų padarinių, taip pat susiduria su iššūkiais dėl „Brexit“ bei prisideda prie Europos Sąjungos tikslo – vystyti tvaresnes maisto sistemas ir iki 2050 m. turėti neutralų poveikį klimatui.

„Nestlé“ vadovas Europai, Viduriniams Rytams ir Šiaurės Afrikai sako, kad jam garbė perimti pirmininkavimą „FoodDrinkEurope“ ir yra pasiruošęs spręsti laukiančius iššūkius. „Pastarieji mėnesiai parodė tikrą vertę, kurią maisto ir gėrimų pramonė gali suteikti visuomenei. Nepaisant pandemijos ir įvesto karantino, dėl gamyklų, paskirstymo centrų bei kitų priešakinėse fronto linijose stovinčių darbuotojų pastangų mums pavyko išlaikyti nesutrikusią maisto tiekimo grandinę. COVID-19 priminė apie kasdienių dalykų, kuriuos dažniausiai laikome savaime suprantamais, svarbą mūsų visuomenėje – tai maisto ir gėrimų prieinamumas, jų sauga bei stabili maisto tiekimo grandinė“, – sako M. Settembri.

Kalbėdamas apie ateities planus M. Settembri teigia, kad Europos maisto ir gėrimų pramonę mato kaip pavyzdinį tvarumo standartą. Jo teigimu, maisto ir gėrimų rinka turi ne tik prisitaikyti, bet ir toliau spręsti klimato pokyčių, nutukimo, tvarių maisto sistemų klausimus, kuriems daug dėmesio skyrė iki COVID-19 ir kurie reikalauja skubių veiksmų. Europos žaliasis kursas (angl. European Green Deal) bei „Nuo ūkio iki stalo“ strategija (angl. Farm to Fork Strategy) prisidės prie šių problemų sprendimo.  

„Mano, kaip „FoodDrinkEurope“ vadovo, užduotis – siekiant bendrų tikslų suvienyti mažas ir dideles įmones. Anglies dioksido neutralus poveikis klimatui, tvaresnis žemės ūkis, bendra maisto ir gėrimų rinka bei sąžininga maisto grandinė – šių tikslų galime pasiekti visi kartu. Tikiu, kad tai padarys mūsų visuomenę geresnę“, – teigia M. Settembri.

M. Settembri pakeis Hubert Weber, kuris „FoodDrinkEurope“ prezidento pareigas ėjo nuo 2017 m. birželio.

„Dėkoju kadenciją baigusiam prezidentui Hubert Weber už jo nuolatinį palaikymą ir atsidavimą, išmintingus patarimus ir konsultacijas bei stiprią lyderystę visus trejus metus. Buvo nuostabu turėti tokį žmogų „FoodDrinkEurope“ organizacijoje. Linkime visokeriopos sėkmės ateityje ir kartu džiaugiamės galėdami pasveikinti naująjį prezidentą“, – sako „FoodDrinkEurope“ generalinė direktorė Mella Frewen.

Taip pat išrinkti trys naujieji „FoodDrinkEurope“ viceprezidentai. Jais tapo „Acesur“ generalinis direktorius Gonzalo Guillén, „PepsiCo Europe“ vadovas Silviu Popovici ir „Anders Löfberg“ vadovas Lars Appelqvist.

„FoodDrinkEurope“ – Europos maisto ir gėrimų pramonės atstovus vienijanti organizacija. Maisto ir gėrimų pramonė, kurią sudaro 294 tūkst. bendrovių ir 4,7 milijono darbuotojų, superka 70 proc. visos Europos sąjungos žemės ūkio produkcijos ir yra didžiausia gamybinė pramonės šaka Europoje.