Sort by
Sort by

„Nestlé“ tarp pasaulinių lyderių, efektyviausiai kovojančių su klimato kaita „Nestlé“ įvertinta už kovą su klimato kaita

Tarptautinė pelno nesiekianti organizacija „Carbon Disclosure Project“ (toliau – CDP), vertinanti viso pasaulio įmonių veiklos poveikį aplinkai ir gamtos ištekliams, didžiausią pasaulyje maisto gamintoją „Nestlé“ įtraukė į prestižinį 2019 metų A kategorijos klimato kaitos sąrašą. Klimato kaitos programoje dalyvauja tūkstančiai bendrovių, tačiau 2019 metais tik 179 bendrovės reitinguotos ir įtrauktos į A lygio sąrašą.

„Klimato kaita – viena didžiausių grėsmių, su kuria susiduria ne tik visuomenė, bet ir verslas. „Nestlé“ didžiuojasi, kad vėl pateko į CDP A lygio sąrašą. Tai rodo, kad esame vieni lyderių, mažinančių klimato pokyčius“, – teigia „Nestlé“ vykdantysis viceprezidentas ir veiklos operacijų vadovas Magdi Batato, primindamas, kad praėjusiais metais bendrovė įsipareigojo imtis dar aktyvesnių veiksmų kovoti su klimato kaita ir iki 2050 metų sieks nulinių šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos rodiklių.

Kasmet sudaromas CDP sąrašas laikomas bendrovių skaidrumo standartu aplinkosaugos srityje. Į jį patenka tik tos bendrovės, kurios efektyviausiai kovoja su klimato pokyčiais. „Nestlé“ į sąrašą pateko dėl veiksmų mažinant išmetamų teršalų kiekį ir klimato kaitos riziką bei vystant mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančią ekonomiką.

Bendrovės ambicija iki 2050 m. pašalinti anglies dioksido kiekį grindžiama dešimtmetį trunkančiomis pastangomis sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą bendrovės vertės grandinėje. Siekdama šio tikslo „Nestlé“ atkuria dirbamą žemę ir miškus, didina atsinaujinančios energijos naudojimą, peržiūri, tobulina produktus, kad jie turėtų kuo geresnį pėdsaką aplinkai bei prisidėtų prie subalansuotos mitybos.

Bendrovė nuolat imasi aktyvių veiksmų klimato kaitos srityje – šių metų sausio mėn. paskelbė investuojanti iki 1,8 mlrd. eurų į plastiko perdirbimą. „Nestlé“ siekia pereiti nuo pirminio prie perdirbamo maisto pakuočių plastiko ir skatina inovatyvius sprendimus tvarių pakuočių plėtroje.