Ledų rinka: lietuviai atrado didesnes ledų pakuotes

To Press Releases listNestlé Baltics, Vilnius,Bir 19, 2012

Ledų rinka: lietuviai atrado didesnes ledų pakuotes.

                        

Vilniuje įsikūrusios bendrovės „Nestle Baltics“ specialistai pastebi, kad Lietuvoje, kaip ir kitose Baltijos šalyse, vis labiau populiarėja didesnės ledų pakuotės.

„Jaučiame, kad visame pasaulyje, o ypač JAV paplitęs įprotis pirkti ledus ne porcijomis, bet didesniais kiekiais populiarėja ir mūsų šalyje. Reikia pastebėti, kad porcijų ir dėžučių pardavimų santykio rodikliais dar gerokai atsiliekame nuo Europos vidurkio, tačiau didesnių pakuočių poreikis ledų rinkoje didėja“, - sako „Nestlé Baltics“ korporatyvinių reikalų vadovė Ariana Rastauskaitė.

Pasak jos, toks pasirinkimas ledų gamintojų nestebina. Dietologai ledus pripažįsta vienu sveikiausių ir daugiausia maistingųjų medžiagų turinčių saldumynų.

Vis dėlto kai kurie žmonės nesirenka didesnio ledų kiekio laikymui namų šaldiklyje, nes baiminasi prarandamo produktų skonio. Siekdami išsiaiškinti, kaip kinta ledų kokybė juos laikant namų šaldikliuose, „Nestlé“ tyrimų centras“ pasitelkė į pagalbą Sniego ir lavinų tyrimų centro mokslininkus („WSL Institute for Snow and Avalanche Research SLF", Davosas, Šveicarija).

Atlikus stebėjimą, kokie struktūriniai ledų pokyčiai vyksta ilgesnio laikymo metu, nustatyta, jog temperatūros svyravimai, kurie būdingi namų šaldikliams, turi įtakos šio produkto kokybei.

„Naudojant tomografijos technologiją, nustatyta, jog daugiausia įtakos ledų skonio pokyčiams turėtų temperatūros svyravimai, kurie būdingi namų šaldikliams. Tačiau tinkamos kokybės ledai leidžia užtikrinti, kad net ir laikant namų sąlygomis, būtų išvengta skoninių ir maistinių savybių kitimo“, - sniegą ir lavinas tyrinėjančių mokslininkų atliktą tyrimą komentuoja A. Rastauskaitė.

Tyrimo rezultatai paskatino gilesnį bendrovės „Nestlé“ suvokimą apie kokybinės ledų vertės užtikrinimą. Įgytos žinios suteikia galimybę atlikti tam tikrus struktūrinius ledų pokyčius bei išlaikyti skonines savybes kuo ilgesnį laiką. Šie atradimai aktualūs, pastebėjus mūsų šalyje vis populiarėjantį didesnių pakuočių įsigijimą bei laikymą namų šaldikliuose.

Siekdama pateisinti kliento poreikius, bendrovė, „Nestlé“  nuolat inicijuoja įvairius tyrimus, kurių metu, analizuojant ir kuriant naujas technologines galimybes, siekiama tobulinti gamybos procesus bei pateikti geriausios kokybės produkciją.