Sort by
Sort by

2014-aisiais „Nestlé“ grupės pardavimai sudarė 91 mlrd. Šveicarijos frankų, veiklos pelnas – 14 mlrd. frankų

Kompanija „Nestlé“ praėjusiais metais toliau demonstravo stabiliai gerus finansinius rezultatus. „Nestlé“ grupės pardavimų pajamos pernai sudarė sudarė 91,6 mlrd. Šveicarijos frankų, o grupės grynasis veiklos pelnas buvo 14 mlrd. Šveicarijos frankų. Be to, veiklos pelno marža išaugo 10 bazinių punktų ir pasiekė 15,3 procento, o siūlomi dividendai padidėjo iki 2,2 Šveicarijos franko už akciją.

 „Nestlé“ generalinis direktorius Paul Bulcke teigia, kad šie rezultatai dar kartą pademonstravo stipriąsias „Nestlé“ kompanijos puses.

  „Tai yra stiprūs rezultatai. Jie rodo būdingus „Nestlé“ privalumus – mūsų žmonių atsidavimą, mūsų vietą pasaulyje, mūsų produktų portfelio stiprumą ir mūsų inovacijų kokybę. Mes ir toliau skirsime daug dėmesio ilgalaikei perspektyvai ir būsimo augimo pamatų stiprinimui. Tikimės, kad 2015-ieji bus panašūs į praėjusius metus. Sieksime, kad mūsų organinis augimas būtų apie 5 proc., tai pat didėtų pelno maržos ir vienai akcijai tenkantis pelnas, taip pat didinsime kapitalo efektyvumą“, – sakė Paul Bulcke.

 „Nestlé“ augo visose rinkose. Amerikos zonoje organinis augimas sudarė 5,4 proc., Europos zonoje – 1,9 proc., Azijoje, Okeanijoje ir Afrikoje – 5,7 procento.

 Išsivysčiusios rinkose rinkose „Nestlé“ verslas augo 1,1 proc, o pardavimai sudarė 51,4 mlrd. Šveicarijos frankų, besivystančiose rinkose augimas siekė net 8,9 proc, o pardavimai – 40,2 mlrd. Šveicarijos frankų.

Išsamią 2014 metų „Nestlé“ finansinę ataskaitą anglų kalba rasite čia.