„Nestlé Healthy Kids“ – už sveiką vaikų ateitį Lietuvoje

„Nestlé Healthy Kids“ prisideda prie Europos sporto savaitės renginių Lietuvoje

Spl 28, 2016

Kas penktas vaikas, gyvenantis Europos Sąjungoje yra nutukęs. Vos 5% vaikų laiko pamokose praleidžiama užsiimant fizine veikla. Mažiau nei 10 % vaikų atitinka Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamą fizinio aktyvumo lygį.

Reaguodama į tokią statistiką ir siekdama padėti spręsti menko vaikų fizinio aktyvumo problemą, „Nestlé Healthy Kids“ iniciatyva prisideda prie Europos sporto savaitės #BeActive, siekiančios paskatinti europiečius kuo daugiau judėti, renginių vaikams Lietuvoje. Bendradarbiaujant su Lietuvos sveikatingumo klubų asociacija (LSKA), profesionalai savo patirtimi ir įgūdžiais dalijasi Lietuvos mokyklose. Kad vaikai kuo geriau suprastų fizinio aktyvumo svarbą sveikatai ir gerai savijautai, organizuojami ne tik praktiniai, bet ir teoriniai užsiėmimai. „Fizinis aktyvumas ne tik teigiamai paveikia kūno ir sveikatos rodiklius, bet ir gerina vaikų atmintį, dėmesį, susikaupimą bei popamokinės veiklos rezultatus,“ – teigia LSKA prezidentas Aurimas Mačiukas.

Nors Europos sporto savaitė skelbiama rugsėjo pabaigoje, Lietuvoje ji trunka kur kas ilgiau. „Norime, kad projektas turėtų realią naudą ir padėtų pamatus sveikai vaikų gyvensenai, todėl organizuojame ir paskaitas tėvams visavertės vaiko mitybos raciono sudarymo temomis. Juk sveikas gyvenimo būdas – ne tik sportas, bet ir mityba,“ – pasakoja Ariana Rastauskaitė, „Nestlé Baltics“ korporatyvinių reikalų vadovė.

Viena dažniausių nevisavertės vaikų mitybos priežasčių – mažas daržovių kiekis jų racione. Paskaitų tėvams metu atskleidžiama, ką daryti, kad vaikas daržoves pamėgtų. Nestlé tyrimų centro atliktas tyrimas parodė, kad maistą kartu su tėvais gaminantys vaikai suvalgo net 76 % daugiau daržovių nei tie, kurie laiką iki vakarienės praleidžia žaisdami. Gaminimo procesas vaiką įtraukia, jis didžiuojasi savo darbu, tad maistas – net daržovės – jam tampa kur kas skanesnis. Be to, prie maisto ruošos prisidėjęs vaikas prie stalo praleidžia daugiau laiko, o pats gaminimo procesas stiprina tėvų ir vaikų ryšį.