„Nestlé“ sustiprino konditerijos srities kompetenciją pasauliniu mastu

Lap 21, 2012

„Nestlé“ ir toliau stiprina pasaulinį mokslinių tyrimų ir plėtros tinklą: Jungtinėje Karalystėje iškilmingai atidarytas neseniai išplėstas Konditerijos produktų technologijos centras (PTC). Įmonė, Jorko mieste investavusi į PTC, galės greičiau plėtoti konditerijos produktus, skirtus gaminti JK ir visose kitose pasaulio gamyklose.
Technologų, mokslininkų, inžinierių, maisto chemikų, konditerių, dietologų ir kitų ekspertų komandos plėtos pažangias konditerijos idėjas PTC centre – nuo naujų gamybos, žaliavų apdorojimo ir pakavimo metodų iki esamų produktų receptūros pakeitimo.

Miniatiūrinė gamykla

PTC centre „Nestlé“ išplėtė miniatiūrinę, arba bandomąją, gamyklą, kurioje plėtojamos ir tikrinamos naujos technologijos, kurios tik vėliau naudojamos įmonės gamyklose visame pasaulyje.
„Visi pasaulio „Nestlé“ PTC sudaro konkrečių kategorijų produktų ekspertizių „kritinę masę“, – teigia Stefan Palzer, Jorko PTC direktorius.

Be to, įmonė padidino PTC jutiklinės analizės (proceso, kai patyrusių konditerijos gaminių degustatorių komandos pagal daug veiksnių, įskaitant kvapą, kartumą ar saldumą, pirmenybę skoniui, įvertina prototipus ir galutinius produktus) išteklius.
Ši investicija yra viena iš „Nestlé“ pastaruoju metu atliktų investicijų į pasaulinius mokslinių tyrimų ir plėtros išteklius.
Prieš tai šį mėnesį įmonė atidarė pirmą mokslinių tyrimų ir plėtros centrą Indijoje ir „Nestlé“ sveikatos mokslų institutą Šveicarijoje, o spalį pranešė, kad nuo dviejų iki keturių padidins Kinijoje turimų mokslinių tyrimų ir plėtros padalinių skaičių.

Kritinė masė

„Visi pasaulio „Nestlé“ PTC sudaro konkrečių kategorijų produktų ekspertizių „kritinę masę“, – atidarymo ceremonijoje teigė Stefan Palzer, Jorko PTC direktorius.
„Čia, Jorke, mūsų specialistų komandos plėtoja perversmą sukeliančias technologijas, skirtas iš šokolado, vaflių ir vaisių gaminamiems konditerijos gaminiams, bei ledų produktams skirtus šokolado ingredientus ir glaistus.
Dėl plėtros galėsime greičiau kurti produktų ir pakuočių prototipus, naudodami aukštos kokybės tvarias žaliavas, pažangius gamybos procesus bei patikimą ir našią įrangą.
Tai reiškia, kad idėjas – nuo pradinės koncepcijos iki galutinio produkto, kurį matote parduodamą lentynoje, – galėsime sparčiau plėtoti.“
Renginyje prie pono Palzer prisijungė šie asmenys: Parlamento narys David Heath, žemės ūkio ir maisto pramonės ministras, Fiona Kendrick, „Nestlé“ JK ir Airijos padalinio pirmininkė ir vadovė, ir Ciaran Sullivan, „Nestlé Confectionery“ JK ir Airijos padalinio vykdomasis direktorius.

Talentų skatinimas

Jorke „Nestlé“ PTC įdarbinta apie 185 daugiau nei 30 tautybių žmonės, įskaitant įdarbintus studentus ir praktikantus.
Jų darbas yra būtinas, kad būtų nuolatos tobulinama „Nestlé“ konditerijos gaminių kokybė, sudėtis, energinė vertė, tvarumas, o pirkėjai pajėgtų juos įsigyti.
Daug Jorke įdarbinamų ir mokomų darbuotojų ateityje bus paskirti į kitus „Nestlé“ veiklos vykdymo ar mokslinių tyrimų ir plėtros centrus.

Bendradarbiavimas

Šiuo metu Jorko PTC JK universitetams yra paskyręs 13 pramoninės krypties mokslo ir inžinerijos bendradarbiavimo stipendijų (CASE).
Studentai, gaudami šias Biotechnologijų ir biologijos mokslų tyrimų tarybos finansuojamas mokymosi stipendijas, įgyja mokslinių tyrimų patirties, o tai pasiekiama bendradarbiaujant akademinėms įstaigoms ir partnerių organizacijoms.
Be to, PTC yra sudariusi daug mokslinių tyrimų ir plėtros partnerysčių su kitais vietiniais ir tarptautiniais universitetais, institutais bei tiekėjais.
Kad šalyje būtų skatinamos verslo sukuriamos inovacijos, neseniai JK Technologijų strategijų komisija šiam centrui dviem projektams vykdyti paskyrė beveik 1 milijono svaro sterlingų vertės finansavimą.

LEAN statyba

„Nestlé“ PTC Jorke yra toje pačioje vietoje kaip ir konditerijos fabrikas, gaminantis populiarių prekės ženklų, įskaitant Kit Kat, Aero ir Milky Bar, gaminius.
PTC plėtros darbai įvykdyti remiantis LEAN statybos principais – pasauliniu standartu, apibrėžiančiu labiau taupančių energiją ir tvaresnių pastatų bei sistemų projektavimą ir statybą.
PTC suprojektuotas taip, kad medžiagų, pvz., vandens, anglies dioksido ir energijos, eikvojimas būtų sumažintas iki minimumo, o pajėgumas būtų maksimaliai padidintas.