„Nestlé“ prisidėjo prie pasaulinės šefų dienos renginių Lietuvoje

Spl 21, 2015

Pasaulinės šefų dienos (World Chef Day) renginiai pirmą kartą vyko Lietuvoje, kurių metu žinomi šalies šefai lopšeliuose ir darželiuose į gaminimo procesą įtraukė pačius mažiausius talkininkus ir parodė, kad maisto ruošimo procesas gali būti smagus, o vaisiai ir daržovės – tikras skanumynas.

Visą informaciją bei nesudėtingus patiekalų gaminimo receptus darželinukams „Nestlé“ paruošė visame pasaulyje vyksiantiems pasaulinės šefo dienos renginiams.

„Šių metų renginio šūkis – healthy kids – healty future (liet. Sveiki vaikai – sveika ateitis). Todėl norime per sveiką maistą pažvelgti į sveiką ateitį. Esu dirbęs užsienyje, kur, pastebėjau, prancūziškas bulvytes ar bulvių traškučius valgantys vaikai net nesusimąsto, kad tai nesveika. Todėl norime edukuoti vaikus ir dar pačiai jauniausiai amžiaus grupei parodyti, kad daržovės ir vaisiai, kurių jie baidosi, gali būti labai skanūs. Kartais reikia pagalvoti apie kitokią maisto pateikimo formą: rinktis ne obuolį, jei vaikas jo nenori, bet iš jo ir kitų ingredientų suplakti skanų kokteilį“, - pasakoja J. Orševski.

Apie dvidešimt 4-8 metų amžiaus vaikų porą valandų žaidimais, galvosūkiais ir kitomis atrakcijomis galėjo gilinti žinias apie sveiko maisto paslaptis. Kiekvienam mažyliui buvo skirta popierinė šefo kepurė, ant kurios šis galėjo užrašyti savo vardą. Profesionalus šefas vaikams parodė, kokių paprastų ir gardžių patiekalų galima pasigaminti iš įvairių vaisių ir daržovių.

Anot Lietuvos virėjų asociacijos tarybos nario J. Kapkovičiaus, senąją kartą perauklėti yra sudėtinga: žmonės būna įsikibę savo įpročių. O vaikai yra labai lankstūs, imlūs naujovėms, todėl bandome jiems skiepyti sveikesnės ateities principus, supažindinti su vietos ūkininkų užauginama produkcija.